Home.Wie zen wai.Fotoboek.Buurtliederen.Gastenboek.Links.Sponsoren.Contact.

2007
 

ALLES OEP ZUNNE KOP
 

Motto Rauwdauwers:

“IN DE KERMISKOERS GAON WAI KOP OVER KOP,

MAR WIE  LEET ER NOU VEUROP?”

Raamsdonk: 3
e prijs Grote Wagens
Raamsdonksveer: 3
e prijs Regio
==================================================================

 

 

Helaas begon dit jaar voor ons met een zwart randje. Toen wij in het najaar van 1998 op het terrein van Koopmans Recycling mochten gaan bouwen werd er achter op het terrein aan de loods een tent gebouwd. Deze tent, opgetrokken uit steigermateriaal, pakken papier en vrachtwagenzeilen was natuurlijk een bouwval van heb-ik-me-jou daar.
Achter onze tent woonde destijds een oude man. Het huisje was enorm slecht geïsoleerd en dus moet dit een grote partij ongemak opgeleverd hebben. Gelukkig voor ons was deze man voor ons de moeilijkste niet, wij kregen ook de indruk dat hij de bedrijvigheid wel gezellig vond, en dus konden we ongestoord verder gaan met onze plannen: namelijk het bouwen van een “echte” loods.
Rene Marcelissen tekende het uit, en met echte materialen als beton en zwaar ijzer bouwden wij onze loods, waar we door de jaren heen geweldig fijn konden bouwen. Helaas kwam onze achterbuurman te overlijden en werd het spannend hoe het er vervolgens aan toe zou gaan. Onze nieuwe achterbuurman bleek echter niet zo flexibel en na een enorme berg gezeik moesten we onze loods afbreken. Niet lang daarna kwam onze nieuwe vriend te overlijden, dus over de doden verder niks dan goeds.

Helaas waren we wel onze loods kwijt. Gelukkig hadden we in de loop der jaren de loods van Koopmans zelf ook al steeds meer in gebruik genomen, en nu zouden we er dus de hele wagen moeten gaan bouwen. Arjan en Dré waren het er mee eens, en dus konden we aan de gang. De ouwe Rauwdauwers kar werd weer van stal gehaald, omdat onze huidige wagen niet binnen paste in de loods.

Het idee was eigenlijk om een stuk of 6 kleine karren achter elkaar te hangen, en om op elk van deze karren een verschillend tafereel uit te beelden. Helaas konden we zo snel niet zoveel karren vinden, én zou het bovendien niet in de loods gaan passen. Zodoende propten we al de verschillende taferelen op één wagen.
De hoofdmoot werd al snel de Tour de France, die de verschillende leden van de Rauwdauwers al jaren bezig hield. Als een geintje werd er tijdens een bierdrink en brainstormsessie besloten om te gaan proberen de langste stoet ooit te gaan vormen. Ingegeven door de Tour de France zouden we compleet met ploegleiderswagens, een compleet peloton (met natuurlijk de Geile trui, de Ballentrui en de Gruune trui), rondemissen, EHBO dames, een TV ploeg met cameramensen op een quad en een echte reclame caravan. De carnavalswagen reed er natuurlijk ook middenin, en met alle bonte karakters had het ook echt wat weg van een Kermiskoers. Een slaapkop, een duiker, een mallemeulen en een circustent met directeur.

De wielrenners in het peloton zorgden regelmatig voor een massale valpartij (fietsen raakten na verloop van tijd steeds meer verfomfaaid), zodat ons motto een mooie woordspeling werd, want wie ligt er nou eigelijk voorop?
De Taptrappers hadden er een nieuwe concurrent bij, want na jaren van kleiner bouwen bouwden de Kloempestoempers hun eerste écht grote wagen. Het werd kwalitatief een geweldig jaar. De Trollenwagen van de Kloempestoempers was werkelijk waar magnifieke, en zowat alle Rauwdauwers gunden hen de 1
e prijs, maar eerlijk is eerlijk, de spelletjeswagen van de Taptrappers was misschien wel de mooiste wagen die de Taptrappers ooit gebouwd hebben. Zij wonnen dan ook met een miniem puntenverschil.

Wij hadden dus even geen troef meer dit jaar, dankzij het slopen van onze loods moesten wij qua wagens bouwen een pas op de plaats maken. Het buurtlied werd dit jaar wel weer gewonnen door de Rauwdauwers met het legendarische Waandbèère lied, zodat we ondanks het gegeven dat we gedwongen werden afscheid te nemen van het echte grote wagens bouwen we toch een succesvolle jaargang beleefden, iets waar we de volgende jaren op voort kunnen borduren.